Próbálja ki ezt a nem mindennapi ízesítésű pikáns csirkeszárny receptet, melyet a málnalekvár tesz édessé, egy kevés jalapeno pedig csípőssé. Igazi különlegesség, de elkészítése szerencsére nem igényel nagy gyakorlatot.

Csípős-málnás csirkeszárnyak grillen

Elkészítési idő: 30-60 perc perc
Nehézség: 1

Csípős-málnás csirkeszárnyak grillen

írta: Bácsalmási Katalin

Hozzávalók:

  • 10 db csirkeszárny
  • 1-2 db jalapeno paprika
  • 1/3 csésze málnalekvár
  • 1/3 csésze tejföl
  • 1/4 csésze limelé
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Melegítse elő kamado grilljét 175 Celsius fokra.

2. Ha szükséges tisztítsa meg a csirkeszárnyakat, vágja le a végüket.

3. Készítse el a pácot úgy, hogy egy tálban összekeveri az apróra vágott, kimagozott jalapenót, a fokhagymagerezdeket, a lime levét, a tejfölt és a málnalekvárt. Ügyeljen arra, hogy a jalapenóhoz csak kesztyűben érjen hozzá. 

4. Alaposan forgassa bele a szárnyakat a pácba, ügyeljen arra, hogy mindenhol érje őket a szósz.

5. Tegye a csirkeszárnyakat egy nyárson forgatható grillkosárba (Kamado Joe grill készülék esetén JoeTisserie grillkosárba)

6. Grillezze a csirkeszárnyakat 175 fokon 30 percig. Jó étvágyat!