Ha szeretsz új ízekkel és alapanyagokkal kísérletezni, akkor próbáld ki ezt a salsa verde szószt használó receptet.

Csirke salsa verde

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Csirke salsa verde

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemell
  • 1 üveg salsa verde
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél kk csípős pirospaprika
  • fél kk őrölt kömény
  • 4 szelet sajt
  • 1 db jalapeno
  • 1 db lila hagyma

Elkészítés:

  1. Egy edényben keverjünk össze 2,5 dl salsa verdét az olívaolajjal, a citrom levével.
  2. A csirkét vágjuk fel négy szeletre, majd tegyük bele a kapott szószba a húst, és borítsuk be vele mindenhol. Hagyjuk pihenni 20 percet.
  3. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  4. Tegyük fel a csirkét a grillre és süssük 5-6 percig, majd fordítsuk meg.
  5. Kenjük le egy kevéssel a maradék salsa verdéből, és süssük újabb 5-6 percig.
  6. Ekkor tegyünk vékonyra vágott jalapenót, aprított lila hagymát és sajtot a hús tetejére.
  7. Süssük zárt tető alatt még 4-5 percig, hogy megolvadjon a sajt és átsüljön a hús.