Bolti szószok és pácok helyett, otthon is pillanatok alatt összeállíthatsz egy finom és izgalmas változatot, ami jól illik a csirkeszárnyakhoz. Az eredmény egy egyszerű és ízletes előétel a grillről!

Édes-csípős csirkeszárnyak házi szósszal

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: 2

Édes-csípős csirkeszárnyak házi szósszal

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 ek srirarcha szósz
  • 2 ek szójaszósz
  • 4 ek édes chili
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db zellerszár
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 ek szezámmag
  • 2 ek olaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 180°C-ra.
  2. Egy kisebb tálban keverjük össze a sriracha szószt az édes chilivel, a szójaszósszal, a zúzott fokhagymával és a sóval, borssal. 
  3. Adjuk hozzá a szezámmagot és az olajat is.
  4. A csirkéket tisztítsuk meg, a legkisebb részt vágjuk le, majd a maradék húst is vágjuk ketté.
  5. Forgassuk bele a húst az előre elkészített pácba. Hagyjuk pihenni, amíg felfűt a grill.
  6. A húst tegyük fel egy csirkeszárny állványra vagy helyezzük közvetlenül a grillre.
  7. Süssük 45 percig. Ellenőrizzük és ha még nem tökéletes, süssük további 10 percig.
  8. A visszamaradt pácot forraljuk fel és mártogatós szószként majd tálaljuk a csirke mellé.
  9. Amikor a csirke elérte a 74°C-os belső hőmérsékletet vegyük le.
  10. A forralt szósszal és a kisebb darabokra vágott zellerszárral kínáljuk.