Bolti szószok és pácok helyett, otthon is pillanatok alatt összeállíthatsz egy finom és izgalmas változatot, ami jól illik a csirkeszárnyakhoz. Az eredmény egy egyszerű és ízletes előétel a grillről!
Édes-csípős csirkeszárnyak házi szósszal
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 2 ek srirarcha szósz
- 2 ek szójaszósz
- 4 ek édes chili
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db zellerszár
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 ek szezámmag
- 2 ek olaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 180°C-ra.
- Egy kisebb tálban keverjük össze a sriracha szószt az édes chilivel, a szójaszósszal, a zúzott fokhagymával és a sóval, borssal.
- Adjuk hozzá a szezámmagot és az olajat is.
- A csirkéket tisztítsuk meg, a legkisebb részt vágjuk le, majd a maradék húst is vágjuk ketté.
- Forgassuk bele a húst az előre elkészített pácba. Hagyjuk pihenni, amíg felfűt a grill.
- A húst tegyük fel egy csirkeszárny állványra vagy helyezzük közvetlenül a grillre.
- Süssük 45 percig. Ellenőrizzük és ha még nem tökéletes, süssük további 10 percig.
- A visszamaradt pácot forraljuk fel és mártogatós szószként majd tálaljuk a csirke mellé.
- Amikor a csirke elérte a 74°C-os belső hőmérsékletet vegyük le.
- A forralt szósszal és a kisebb darabokra vágott zellerszárral kínáljuk.