Tökéletes őszi zöldség a sütőtök. Édes, húsa puha és édesen valamint sósan is nagyon finom. Ez a változat a legjobbat hozza ki belőle a megfelelő fűszerezéssel.

Édes-savanyú grillezett tök

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 2

Édes-savanyú grillezett tök

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db sütőtök
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek borecet
  • 3 ek méz
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 2 ek bazsalikom

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A tököt vágjuk ketté, szedjük ki a magházat és utána vágjuk vékony, maximum fél centiméteres szeletekre.
  3. Egy kisebb edénybe keverjük össze  fűszereket: az olajat, a zúzott fokhagymát, az ecetet, a mézet és a sót, borsot.
  4. A fűszeressel páccal kenjük le alaposan a tök szeleteket, majd sózzuk és borsozzuk újra, ízlés szerint.
  5. Tegyük fel a szeleteket a grillre és süssük addig, amíg megjelennek a grill jelek a zöldség húsán. 3-5 perc alatt mindkét oldalát süssük meg.
  6. Apróra vágott friss bazsalikommal megszórva kínáljuk, még melegen.