Illatos almás pite házilag, a tésztától a töltelékig.
Fahéjas almás pite
írta: Alfa Forni Magyarország
Hozzávalók:
- 330 g liszt
- 1,5 kk só
- 7,5 ek cukor
- 1 kk fahéj
- 250 g vaj
- 90 ml hideg víz
- 2 ek citrom lé
- 2 db alma
- 3 ek tejszín
Elkészítés:
- Gyúrjunk tésztát 300 g lisztből egy kiskanál sóból, egy evőkanál cukorból a hideg vajjal és a vízzel. Gyorsan dolgozzunk és ne gyúrjuk túl.
- Pihentessük hűtőben legalább egy órát a tésztát.
- Az almákat pucoljuk meg, vágjuk kisebb darabokra és szórjuk meg 6 evőkanál cukorral.
- Adjuk az almás keverékhez a fahéjat, a maradék sót, lisztet és a citrom lét.
- Melegítsük elő a kemencét.
- A tésztát nyújtsuk ki, tegyük egy formába és halmozzuk rá a tölteléket.
- Fedjük le pitét a maradék tésztával, majd szórjuk meg az egészet a maradék cukorral.
- Süssük 160°C, amíg a tészta aranybarnára nem vált.
- Ekkor kenjük le a tejszínnel a pite tetejét és tegyük vissza még pár percre.
- Magában vagy vanília fagylalttal kínáljuk.