Illatos almás pite házilag, a tésztától a töltelékig.

Fahéjas almás pite

Elkészítési idő: pihentetés + 35 perc
Nehézség: 4

Fahéjas almás pite

írta: Alfa Forni Magyarország

Hozzávalók:

  • 330 g liszt
  • 1,5 kk só
  • 7,5 ek cukor
  • 1 kk fahéj
  • 250 g vaj
  • 90 ml hideg víz
  • 2 ek citrom lé
  • 2 db alma
  • 3 ek tejszín

Elkészítés:

  1. Gyúrjunk tésztát 300 g lisztből egy kiskanál sóból, egy evőkanál cukorból a hideg vajjal és a vízzel. Gyorsan dolgozzunk és ne gyúrjuk túl.
  2. Pihentessük hűtőben legalább egy órát a tésztát.
  3. Az almákat pucoljuk meg, vágjuk kisebb darabokra és szórjuk meg 6 evőkanál cukorral.
  4. Adjuk az almás keverékhez a fahéjat, a maradék sót, lisztet és a citrom lét.
  5. Melegítsük elő a kemencét.
  6. A tésztát nyújtsuk ki, tegyük egy formába és halmozzuk rá a tölteléket.
  7. Fedjük le  pitét a maradék tésztával, majd szórjuk meg az egészet a maradék cukorral.
  8. Süssük 160°C, amíg a tészta aranybarnára nem vált.
  9. Ekkor kenjük le a tejszínnel a pite tetejét és tegyük vissza még pár percre.
  10. Magában vagy vanília fagylalttal kínáljuk.