Az ananászos változat az egyik legmegosztóbb íz a pizzák között, pedig koránt sem ez az egyetlen gyümölcs, ami felkerül a sült tésztára. A fügés változat mellett, itt a barackos, prosciuottós variáció!

Fatüzeléses grillen sült barackos pizza

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Fatüzeléses grillen sült barackos pizza

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 310 g liszt
  • 2,4 dl langyos víz
  • 1 kk cukor
  • 1 kk szárított élesztő
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kk só
  • 5 szelet prosciutto sonka
  • 2 dl pizza szósz
  • 2 db őszibarack
  • fél marék arugula saláta
  • 450 g mozzarella
  • ízlés szerint balzsamecet

Elkészítés:

  1. Egy kis tálkában keverjük össze a langyos vizet a cukorral.
  2. Amikor felolvadt a cukor, szórjuk bele az élesztőt és hagyjuk felfutni 5-10 percig.
  3. Amíg az élesztő felhabosodik, mérjük ki egy tálba a lisztet és keverjük el a sóval.
  4. A liszt közepébe készítsünk egy mélyedést és öntsük bele az olajat, majd az élesztős vizet.
  5. Gyúrjuk össze a tésztát és egy lisztezett felületen gyúrjuk legalább 5-7 percig, amíg szép ruganyos és sima tésztát kapunk.
  6. Tegyük a tésztát egy enyhén kiolajozott tálba, takarjuk le és pihentessük, amíg duplájára kel.
  7. Sütés előtt melegítsük elő a pellet grillünket 260°C-ra.
  8. Amíg melegszik a grill, a tésztát gyúrjuk át és osszuk két felé.
  9. Mindkét tészta részt nyújtsuk ki vékonyra és tegyük sütőlapra.
  10. A tésztát kenjük le bőségesen a pizza szósszal, majd szórjuk meg a reszelt mozzarella sajttal.
  11. Erre jöhet a vékonyra szeletelt őszibarack, majd a prosciutto sonka.
  12. Végül ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk a pizzát.
  13. Tegyük fel sülni a kész pizzákat és 8-10 perc alatt pirítsuk aranybarnára a tésztát.
  14. Amikor megsült a tészta és a sajt is megolvadt, vegyük le a grillről a pizzát és szórjuk meg arugula salátával és locsoljuk meg a balzsamecettel.