Fokhagymás, csípős, de a joghurt miatt mégis lágyak és harmonikusak az intenzív ízek.

Fokhagymás csirkenyárs csípősen

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 4

Fokhagymás csirkenyárs csípősen

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek csípős szósz
  • 3 ek méz
  • fél kk só
  • fél kk bors
  • 2,5 dl görög joghurt
  • 2 ek metélőhagyma
  • 1 db lime

Elkészítés:

  1. A csirkét vágjuk fel falatnyi darabokra és tegyük egy nagyobb edénybe.
  2. Egy kisebb tálkában keverjük össze a méz felét, az apróra vágott fokhagymával, a csípős szósszal, a só és a bors felével, valamint két evőkanál olajjal. Jól keverjük ki ezt a pácot és öntsük a csirkére.
  3. Dolgozzuk össze a kettőt és tegyük félre a húst a hűtőbe, amíg felmelegszik a grill.
  4. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  5. A csirkéket húzzuk nyársra és mehetnek is az előmelegített grillre. Oldalanként 4-5 perc alatt süssük készre.
  6. Amíg sülnek a nyársak, gyorsan állítsuk össze a joghurtot öntetet. Ehhez a joghurtot keverjük ki a maradék mézzel, sóval, borssal, olajjal és az apróra vágott metélőhagymával. A lime levél facsarjuk ki, és adjuk azt is a szószhoz.
  7. A megsült húsokat locsoljuk le a joghurtot szósszal vagy kínáljuk mellé kis tálkákban.