A legegyszerűbb hamburgereknél a fűszerezést többnyire só és bors jelenti. Így ki tud bontakozni a marhahús saját íze. Ebben a változatban egyetlen fűszert adunk hozzá az alapkészlethez, és az eredmény máris hatalmas változáson megy át. Aki szereti a fokhagymát, annak érdemes kipróbálnia.

Fokhagymás hamburger a grillről

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Fokhagymás hamburger a grillről

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1,5 kg darált marhahús
  • 2,5 ek fokhagyma por
  • 1 kk só
  • 1 kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt körülbelül 200 fokra.
  2. Vegyük ki a marhahúst a hűtőből, legalább fél órával a hőspogácsák elkészítése előtt, hogy ne legyen túl hideg a munkához.
  3. A húst tegyük egy nagyobb edénybe és keverjük össze alaposan a fűszerekkel.
  4. Készítsünk belőlük húspogácsákat, 10-12 darabnak ki kell jönnie belőle.
  5. Tegyük fel a grillre a a húspogácsákat és közvetlen tűzön süssük őket 7-10 percig oldalanként.
  6. Ha elkészült a húst jöhet kedvenc zöldségeinkkel és szószainkkal megpakolt szendvics összeállítása.