Az ősszel beköszönt a sok eső és ezzel a gombaszezon. Ezeket a különleges alapanyagok tökéletesek grillezéshez, mert könnyű velük bánni és mennyei ízeket lehet előcsalogatni belőlük.

Fokhagymás vajjal grillezett gomba

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Fokhagymás vajjal grillezett gomba

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg gomba
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 ek szójaszósz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek vaj
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. A gombákat mossuk meg és szedjük le a szárukat. Tegyük őket egy jól zárható zacskóba vagy edénybe.
  2. Egy kisebb edényben keverjük össze a balzsamecetet, a szójaszószt és a fele fokhagymát lepréselve.
  3. Ezt a pácot öntsük rá a gombákra, jól keverjük meg az egészet és tegyük félre pihenni.
  4. Közben a grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  5. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat és pirítsuk meg rajta a maradék két, zúzott fokhagymát a csipet sóval.
  6. A gombákat húzzuk nyársra és oldalanként 5 perc alatt grillezzük meg őket.
  7. Amikor elkészültek, vegyük le a nyársakat a grillről és locsoljuk meg bőségesen őket a fokhagymás vajjal. Azonnal tálalhatjuk. Előételnek és köretnek is kiváló.