Fűszeres, krémes és nagyon sajtos köret, ami fóliában sül a grillen.

Fóliás grillezett krumpli sok sajttal

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Fóliás grillezett krumpli sok sajttal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 ek fokhagyma só
  • 200 g mozzarella
  • 1 ek oregánó
  • 1 ek olaj
  • 1 kk só
  • fél kk bors
  • 40 g parmezán
  • 2 ek petrezselyem
  • 1 ek piros paprika pehely

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. A krumplit vágjuk fel nagyobb kockákra, majd keverjük el az olajjal, a sóval, a fokhagymás sóval, az oregánóval és a borssal.
  3. Jól oszlassuk el a fűszereket a krumplin, majd csomagoljuk őket 3-4 batyuba.
  4. A zárt batyukat tegyük fel a grillre és süssük 8 percig az egészet.
  5. Ezután vegyük le a csomagokat, bontsuk ki és szórjuk meg a krumpli bőségesen a sajtokkal.
  6. Csomagoljuk vissza a batyut és tegyük vissza a grillre, hogy ráolvadhasson a sok sajt a krumplira.
  7. 5 perc grillezés után vegyük le a batyukat, nyissuk ki és szórjuk meg az aprított petrezselyemmel és paprika pehellyel.
  8. Még melegen tálaljuk.