Ez az ízletes és könnyed saláta garantáltan megkönnyíti a nyári diétákat!

Frissítő thai saláta marhahússal

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 2

Frissítő thai saláta marhahússal

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 350 g shirloin steak
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • 1 kk bors
  • 1 kk citrom héj
  • 2 ek ázsiai chili szósz
  • 1 kk szezámolaj
  • 2 ek citromlé
  • 1 kk gyömbér
  • 1 ek szójaszósz
  • 3 db shalottahagyma
  • fél db jalapeno paprika
  • 120 ml olívaolaj
  • 6 nagy marék zöld saláta

Elkészítés:

  1. A fokhagymát aprítsuk fel egészen apróra.
  2. Keverjük össze egy edényben a fokhagymát a sóval, borssal, a chili szósszal, a reszelt citromhéjjal és a szezámolajjal.
  3. Ebbe a pácba tegyük bele a húst és hagyjuk hűtőben pihenni pár órát.
  4. Sütés előtt melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  5. Közben a lime levét, a gyömbért, a szójaszószt, a hagymákat és a jalapeno paprikát tegyük egy aprítóba. Adjunk hozzá egy csipet sót és aprítsuk össze 20-30 másodperc alatt az egészet.
  6. Ekkor öntsük hozzá az olajat és keverjük el alaposan, amíg össze nem áll.
  7. Az így kapott öntetet tegyük egy kisebb edénybe és melegítsük forrásig az oldalégőn. Amikor felforrt, vegyük le rögtön.
  8. Ha a grill már felmelegedett, akkor vegyük vissza a hőfokot közepesre és az enyhén leolajozott rácsokon kezdődhet is a húst sütése.
  9. Tegyük fel a húst 2 percre, majd fordítsuk meg egy negyed fordítással. 2 perc után jöhet az újabb, majd megint 2 perc után a végső fordítás, így szép grilljeleket és egy tökéletesen átsült húst kapunk.
  10. Hagyjuk pihenni, amíg a zöldségeket egy tálba rendezzük.
  11. Erre jöhet a vékonyra szeletelt hús, amit öntsünk le a még meleg öntettel és kínáljuk azonnal!