Ez az ízletes és könnyed saláta garantáltan megkönnyíti a nyári diétákat!
Frissítő thai saláta marhahússal
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 350 g shirloin steak
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 1 kk citrom héj
- 2 ek ázsiai chili szósz
- 1 kk szezámolaj
- 2 ek citromlé
- 1 kk gyömbér
- 1 ek szójaszósz
- 3 db shalottahagyma
- fél db jalapeno paprika
- 120 ml olívaolaj
- 6 nagy marék zöld saláta
Elkészítés:
- A fokhagymát aprítsuk fel egészen apróra.
- Keverjük össze egy edényben a fokhagymát a sóval, borssal, a chili szósszal, a reszelt citromhéjjal és a szezámolajjal.
- Ebbe a pácba tegyük bele a húst és hagyjuk hűtőben pihenni pár órát.
- Sütés előtt melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Közben a lime levét, a gyömbért, a szójaszószt, a hagymákat és a jalapeno paprikát tegyük egy aprítóba. Adjunk hozzá egy csipet sót és aprítsuk össze 20-30 másodperc alatt az egészet.
- Ekkor öntsük hozzá az olajat és keverjük el alaposan, amíg össze nem áll.
- Az így kapott öntetet tegyük egy kisebb edénybe és melegítsük forrásig az oldalégőn. Amikor felforrt, vegyük le rögtön.
- Ha a grill már felmelegedett, akkor vegyük vissza a hőfokot közepesre és az enyhén leolajozott rácsokon kezdődhet is a húst sütése.
- Tegyük fel a húst 2 percre, majd fordítsuk meg egy negyed fordítással. 2 perc után jöhet az újabb, majd megint 2 perc után a végső fordítás, így szép grilljeleket és egy tökéletesen átsült húst kapunk.
- Hagyjuk pihenni, amíg a zöldségeket egy tálba rendezzük.
- Erre jöhet a vékonyra szeletelt hús, amit öntsünk le a még meleg öntettel és kínáljuk azonnal!