A lazac egy könnyed és nagyon hálás alapanyag, amihez minimális fűszerezés is elegendő. A tökéletesen füstölt lazacnak kezdők is bátran neki állhatnak!

Füstölt egész lazac grillezett zöldségekkel

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Füstölt egész lazac grillezett zöldségekkel

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 1 db lazacfilé
  • 1 db citrom
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek citromos fűszerkeverék

Elkészítés:

  1. A halat ha kell pikkelyezzük le és távolítsuk el a szálkákat.
  2. Ezután kenjük le az olajjal és a választott citromos fűszerkeverékkel ízesítsük. Hagyjuk pihenni, amíg begyújtjuk a grillt.
  3. A kamado grillből távolítsuk el a hamut, használjunk teljesen friss faszenet.
  4. A Divide and Conquer egyik felére kerüljön fel a kő, míg a másikra a rács.
  5. Az alsó légnyílást teljesen zárjuk be, és később se nyissuk ki.
  6. Zárt tető alatt melegítsük fel a grillt 200°C-ra.
  7. Amikor a grill már elérte a kellő hőfokot, a grill követ kenjük le olajjal és tegyük fel a halat, bőrös felével lefelé.
  8. Karikázzuk fel a citromot és tegyük a hal mellé.
  9. Füstöljük 30 percig (míg mellette a rácson sülhetnek a grill zöldségek - paprika, cukkini, gomba).
  10. Ellenőrizzük, hogy a lazac elérte el a 62-63°C-os belső hőmérsékletet. Ha igen, facsarjuk rá a citromszeletek levét és vegyük le pihenni.
  11. 3-5 perc pihenés után szeletelhetjük és tálalhatjuk a sült zöldségekkel vagy friss salátával.