A szezonális gyümölcsök mindig tökéletes kiegészítői egy étkezésnek, de vannak olyan gyümölcsök, amelyek kifejezetten finomak sütve és nem csak, mint lezáró fogása az étkezésnek. Egy füstölt körte kecskesajttal egy igazán ínycsiklandó előétel egyenesen a KEG grillből.
Füstölt körte kecskesajttal
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 10 db körte
- 10 szelet henger alakú kecskesajt
- ízlés szerint balzsamecet krém
- 2 db gránátalma
- madársaláta
- rukola
Elkészítés:
A KEG-et begyújtom és indirekt sütésre felszerelve felfűtöm 120 fokra. Begyújtás előtt a szén közé almafa csonkokat rakok, hogy kellemesen füstös ízt kapjak. Amíg a grill melegszik, a körtéket megmosom, félbe vágom és eltávolítom a magházát. Frissen őrölt borst teszek rá, valamint 1-1 szelet érlelt kecskesajtot.
Amikor a KEG eléri a 120 fokot, egy csepegtető tálcába teszem a kértéket és berakom a sütőbe. 40 perc alatt szépen megfüstölődnek és a sajt is ráolvad. Miután kivettem, balzsamecet krémmel meglocsolom, és gránátalma magokkal megszórom
Madársaláta és rukola ágyon néhány paradicsom gerezddel tálalom.