A sertés- és marhahús keverékével készült burger egyszerre lesz szaftos és ízletes.

Garantáltan szaftos burger marha- és sertéshússal, csípősen

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Garantáltan szaftos burger marha- és sertéshússal, csípősen

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 450 g darált marhahús
  • 450 g darált sertéshús
  • 60 ml juharszirup
  • 1 db poblano paprika
  • 2 ek friss petrezselyem
  • 2 ek csípős pirospaprika
  • 2 ek zellersó
  • 2 ek őrölt bors
  • 5 szelet cheddar sajt
  • 1 db édes, piros színű paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db shalottahagyma

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grill magas hőfokra. És amikor elérte a kívánt hőmérsékletet, vigyük lejjebb közepes hőfokra.
  2. A húsokat tegyük egy nagyobb tálba és adjuk hozzá a juharszirupot, a pirospaprikát, a borsot, a zellersót és az aprított petrezselymet, poblano paprikát. 
  3. Kézzel dolgozzuk össze a keveréket, majd készítsünk belőlük 5 nagyobb húspogácsát.
  4. A piros paprikát vágjuk 5 csíkra és pirítsuk meg a grillen.
  5. A húst tegyük fel a forró grillre sülni és 12-15 perc alatt süssük készre. 5 percenként fordítsuk meg, hogy egyenletesen süljön.
  6. Közben karikázzuk fel a paradicsomot és hagymát.
  7. Az utolsó forgatásnál tegyünk fel a húspogácsákra 1-1 szelet sajtot is.
  8. Amikor a húspogácsa belső hője eléri 71°C-ot, vegyük le a grillről és állítsuk össze a burgert a paradicsom, hagyma, pirított paprika és a kedvenc szószaink segítségével!