A sertés- és marhahús keverékével készült burger egyszerre lesz szaftos és ízletes.
Garantáltan szaftos burger marha- és sertéshússal, csípősen
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 450 g darált marhahús
- 450 g darált sertéshús
- 60 ml juharszirup
- 1 db poblano paprika
- 2 ek friss petrezselyem
- 2 ek csípős pirospaprika
- 2 ek zellersó
- 2 ek őrölt bors
- 5 szelet cheddar sajt
- 1 db édes, piros színű paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db shalottahagyma
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grill magas hőfokra. És amikor elérte a kívánt hőmérsékletet, vigyük lejjebb közepes hőfokra.
- A húsokat tegyük egy nagyobb tálba és adjuk hozzá a juharszirupot, a pirospaprikát, a borsot, a zellersót és az aprított petrezselymet, poblano paprikát.
- Kézzel dolgozzuk össze a keveréket, majd készítsünk belőlük 5 nagyobb húspogácsát.
- A piros paprikát vágjuk 5 csíkra és pirítsuk meg a grillen.
- A húst tegyük fel a forró grillre sülni és 12-15 perc alatt süssük készre. 5 percenként fordítsuk meg, hogy egyenletesen süljön.
- Közben karikázzuk fel a paradicsomot és hagymát.
- Az utolsó forgatásnál tegyünk fel a húspogácsákra 1-1 szelet sajtot is.
- Amikor a húspogácsa belső hője eléri 71°C-ot, vegyük le a grillről és állítsuk össze a burgert a paradicsom, hagyma, pirított paprika és a kedvenc szószaink segítségével!