Tökéletes év indító fogás. Laktató, de egészséges, zöldségekben gazdag és ízletes is.

Görög burger feta szósszal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Görög burger feta szósszal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g Darált marhahús
  • 240 ml görög joghurt
  • 80 g feta sajt
  • 3 ek oregánó
  • 2 ek citromlé
  • 1 késhegynyi citromjéj
  • 1 kk só
  • 1 db lila hagyma
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db paradicsom
  • 2 db pita
  • fél kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy kisebb tálkában, keverjük ki a joghurtot a fetával, majd adjuk hozzá az oregánó harmadát, a citrom levét és héját, valamint egy negyed  kiskanálnyi sót.
  3. Keverjük el a szószt jó alaposan, és tegyük félre.
  4. A hagymát vágjuk ketté. Az egyik felét szeleteljük fel, míg a másikat vágjuk apróra.
  5. A többi zöldséget is szeleteljük fel és tegyük őket félre a szeletelt hagymával.
  6. Az apróra vágott hagymát keverjük össze a darált hússal, a maradék oregánóval, a sóval és a borssal.
  7. Mikor eldolgoztuk a fűszereket, készítsünk a húsból pogácsákat. 4 darab oválisabb formájú húspogácsát csináljunk.
  8. Tegyük fel a grillre a húst és oldalanként 5-6 perc alatt süssük készre.
  9. A pitákat vágjuk ketté és pirítsuk meg egy kicsit, majd a szósszal, a zöldségekkel és a húspogácsákkal együtt tálaljuk.