Klasszikus grill köret két apró csavarral, ami megbolondítja ezt a salátát.

Grillen elősütött káposzta saláta

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 2

Grillen elősütött káposzta saláta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • fél db lila káposzta
  • 2 ek torma
  • 2 ek borecet
  • 2 ek olaj
  • 1 kk mustár
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy kisebb tálkában keverjük össze az ecetet, a tormát, egy evőkanál olívaolajat, a mustárt és a sót, majd tegyük félre.
  3. A káposztát kenjük le a maradék olajjal és tegyük fel a grillre 3-5 percre. Mindkét oldalát pirítsuk le egy kicsit majd vegyük le.
  4. A káposztát vágjuk fel vékony csíkokra és keverjük össze az ecetes mázzal.
  5. Azonnal tálalhatjuk, de egy kis pihentetés jót tesz neki.