A pékárukat is készítheted a grillen a benti sütő helyett. Különösen nyáron szerencsés ezt választani, hogy ne melegítsd még jobban a benti tereket.

Grillen sütött zsemle

Elkészítési idő: pihentetés + 60 perc
Nehézség: 4

Grillen sütött zsemle

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • fél ek száraz élesztő
  • 3 dl langyos víz
  • fél kk só
  • 450 g liszt
  • 40 ml olaj
  • 1 csipet cukor

Elkészítés:

  1. A sütéshez használjunk római tálat vagy fedővel is rendelkező jénai tálat.
  2. Kerekítsünk labdákat a tésztából, majd helyezzük be az edénybe őket, egymástól egy picit távolabb, hogy még legyen helyük kelni.
  3. Tető alatt hagyjuk újabb 30 percet kelni.
  1. A langyos víz felében keverjük el a cukrot és adjuk hozzá az élesztőt.
  2. A lisztet keverjük el a sóval és az olajjal, majd adjuk hozzá az élesztős vizet.
  3. Gyúrjuk az egészet egy közepesen laza, jól formázható tésztává, annyi víz hozzáadásával, amennyi szükséges.
  4. Takarjuk le a tésztát és hagyjuk duplájára kelni.
  5. A megkelt tésztát gyúrjuk át és osszuk szét 10 egyenlő darabra.
  6. Közben melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  7. Amikor lejárt a kelesztései idő, tegyük be az edényt a grillre és süssük 25 percig.
  8. Ekkor együk le az edény tetejét (de a grill tetejét csukjuk majd vissza) és süssük tovább a zsemléket, amíg a tetejük is szép színt kap.