Enyhén, édes, kicsit füstös, de mindig nagyon látványos előétel.

Grillezett articsóka

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Grillezett articsóka

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db articsóka
  • 1 db citrom
  • 120 ml majonéz
  • 1 ek méz
  • 1 kk bors
  • 1 ek só
  • 1 ek erős paprika szósz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. Az articsókákat készítsük elő úgy, hogy egy éles  késseb vágjunk le körülbelül egy centiméteres részt a csúcsából.
  3. Vágjuk őket hosszában ketté és egy ollóval vagdossuk le a levelek csúcsos végeit is.
  4. Végül pedig az articsóka szőrös belsejétől is szabaduljunk meg.
  5. Kenjük le mindenhol citrommal az articsókákat.
  6. Egy edényt töltsünk meg vízzel és tegyük a grill alsó rácsára.
  7. E fölé kerüljenek az articsókák, és így gőzöljük addig, amíg meg nem puhul. Körülbelül fél óra elég lesz ehhez a lépéshez.
  8. Amikor megpuhult, tegyük félre hűlni és készítsük el a ízesített majonézt.
  9. Ehhez egy kis tálkában keverjük ki a majonézt a csípős paprika szósszal, a mézzel és egy negyed kiskanálnyi borssal.
  10. Az articsókákat közben kenjük le olajjal, sózzuk és borsozzuk a maradék borssal.
  11. Vágott felével lefelé tegyük fel a grillre és pirítsuk 4-5 perc alatt meg.
  12. Még forrón tálaljuk.
  13.