A karibi ízvilágot idéző fűszer keveréktől lesz izgalmas és újszerű ez a grillezett csirkecomb, ami omlós, de karakteres.

Grillezett csirke karibi ízvilággal

Elkészítési idő: 160 perc
Nehézség: 4

Grillezett csirke karibi ízvilággal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 8 db egész csirkecomb
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 1 db jalapeno
  • 1 db lime
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek barna cukor
  • 1 kk kakukkfű
  • fél kk fahéj
  • 1 kk szegfűbors - őrölt
  • 2 kk só

Elkészítés:

  1. Tegyük aprítóba az újhagymát (kivéve két szálat, amit majd a tálaláshoz vágjuk karikára), a fokhagymát, a jalapenót, a lime levét, a barna cukrot, a kakukkfüvet, a fahéjt, a sót, a szegfűborsot és 2 evőkanál vizet, majd dolgozzuk össze egy sima masszává.
  2. Vegyünk ki belőle 3 evőkanálnyit, amivel majd a sütés közben lekenhetjük a csirkét.
  3. A csirkéket közben sózzuk meg és ízesítsük a korábban elkészített fűszerkeverékkel.
  4. Pihentessük hűtőben 2 órát.
  5. Sütés előtt a grillt melegítsük fel közepes/magas hőfokra, a húst pedig vegyük ki, hogy szoba hőmérsékletre melegedjen.
  6. Amikor már meleg a grill, tegyük fel rájuk a húsokat és időnként forgatva őket süssük 10 percig.
  7. Ekkor vegyük lejjebb a hőfokot, a húst tegyük a grill hidegebb részére és kenjük le a félretett páccal.
  8. Zárt tető alatt fejezzük be a sütést 10-15 perc alatt. (Ennyi idő a csontos comboknak kell, ha csont nélküli combokat vagy mellett használunk, ellenőrizzük sűrűbben és vegyük le korábban.)