A marhahúson túl is érdemes gondolkodni, amikor bugert készítünk. A csirke ugyanolyan ízes és kevésbé zsíros alternatíva lehet.

Grillezett csirkeburger

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Grillezett csirkeburger

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1,8 kg darált csirkehús
  • 3 ek olívaolaj
  • 180 g panko morzsa
  • 150 g parmezán sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 kk bors
  • 3 ek Worcestershire szósz
  • 150 ml saláta öntet
  • 16 db Hamburger zsemle

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Egy nagyobb edényben keverjük össze a húspogácsának valót. Ehhez a csirkét jól dolgozzuk el a zúzott fokhagymával, a borssal, a Worchestershire szósszal, a sajttal, a morzásval és a saláta öntettel.
  3. Készítsünk pogácsákat a húsból.
  4. A pogácsát mindkét oldalát kenjük le olajjal.
  5. Tegyük fel a húspogácsákat egy kicsit távolabb a hőforrástól, hogy egyenletesen sülhessenek. Süssük őket 5-7 percig oldalanként, és már kész is, hogy összeállíthassuk a burgert.
  6. A ketté vágott zsemlék belsejét pirítsuk meg 1 perc alatt a grillen, majd a kedvenc zöldségeinket és szószainkat rétegezve tegyük össze a szendvicseket.