Ha szeretnél valami különlegeset kihozni az olyan mindennapi alapanyagból is, mint a csirke, ez a recept jó kiindulóalap. A fahéjas whiskey önmagában is kuriózum.

Grillezett csirkemell whiskey mázzal

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Grillezett csirkemell whiskey mázzal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6 db csirkemell
  • 1 ek bbq fűszerkeverék
  • 120 ml ketchup
  • 60 ml édes chili
  • 2 ek cukor
  • 2 ek almaecet
  • fél kk hagymapor
  • negyed kk fokhagyma por
  • negyed kk cayenne bors
  • 120 ml fahéjas whiskey

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy szószos edénybe keverjük össze a ketchupot, az édes chilt, a cukrot, az ecetet, a hagyma és a fokhagyma port, valamint a cayenne borsot.
  3. Kezdjük el melegíteni az oldalégőn és forrástól számított 3 perc múlva adjuk hozzá a whiskey-t is.
  4. Ekkor még főzzük 3-5 percig, hogy jól összeérjenek az ízek, majd tegyük félre.
  5. A csirkéket szórjuk meg a bbq fűszerkeverékkel és mehetnek is fel a grillre.
  6. Süssük a húst 8-10 percig, majd kenjük le alaposan a korábban elkészített mázzal.
  7. Süssük újabb 2 percig, hogy a szósz rápiruljon a húsra.
  8. A maradék mázzal kínáljuk.