Elsőre nem biztos, hogy rajta lenne a datolya a grill bevásárló listánkon, de mindenképpen érdemes kipróbálni ezt az ínycsiklandó, izgalmas ízvilággal rendelkező BBQ snacket. Az édes és a sós ízek, a ragacsos és a ropogós textúra tökéletes harmóniát alkotnak. Próbálja ki, nem fogja megbánni!
Grillezett datolya kecskesajttal és baconnel
írta: Bácsalmási Katalin
Hozzávalók:
- 24 db nagyméretű datolya
- 0,5 db padlizsán
- 100 gr lágy kecskesajt
- 12 szelet bacon
- 1 ek juharszirup
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek almaecet/almabor ecet
- 0,5 tk cayenne bors
- 0,5 tk őrölt füstölt pirospaprika
- 0,25 tk őrölt kömény
- ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A padlizsánból egy nagyon éles kés segítségével vágjon 12 vékony szeletet.
2. Egy tálban keverje össze az olívaolajat, a juharszirupot, a szójaszószt, egy kevés vizet és a fűszereket, majd tegye bele a padlizsáncsíkokat úgy, hogy a pác teljesen ellepje azokat. Pácolja a padlizsánt 2 órán keresztül.
3. Melegítse elő a kamado grillt 220 Celsius fokra.
4. Óvatosan vágja be a datolyákat és töltse meg azokat a kecskesajttal.
5. 12 datolyát csavarjon baconbe, a másik 12 datolyát pedig a pácolt padlizsánba. Szúrja fel a becsomagolt datolyákat 1-2 fém nyársra és tegye fel a nyársakat a kamado grillre. Grillezze a falatkákat addig, amíg a sajt szépen meg nem olvad és az édes és sós ízek össze nem érnek. Melegen fogyassza! Jó étvágyat!