Szaftos garnéla nyársak kenyérrel.
Grillezett garnéla nyárs
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 500 g garnéla
- 1 db bagett
- 3 ek vaj
- 120 ml száraz fehérbor
- 2 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek citromlé
- fél kk piros paprika pehely
- 1 kk só
- negyed kk bors
- fél marék friss petrezselyem
Elkészítés:
- °C-ra.
- A tisztított garnélákat húzzuk nyársra. (5-7 darab menjen egy nyársra.)
- Közben egy tűzálló edényben olvasszuk fel a vajat.
- Adjuk hozzá az olívaolajat, majd az apróra vágott fokhagymát pirítsuk benne fél-egy percig.
- Ezután jöhet bele a fehérbor, (ha mi pucoltuk, akkor a garnéla páncél), a só, a paprika és a bors.
- Végül adjuk hozzá a citromlét és éppen csak gyöngyözve forraljuk, amíg felére redukálódik a szósz.
- Ekkor vegyük ki belőle a páncélokat és forraljuk további 2 percig.
- A garnéla nyársakat sózzuk, és mehetnek is a grillre.
- Oldalanként 2 perc alatt pirítsuk le őket, amíg szép rózsaszínűvé nem válnak.
- A kenyeret vágjuk (vagy törjük) nagyobb darabokra és egy kicsit mártsuk bele a szószba. Ne hagyjuk, hogy túl sokat magába szívjon.
- A kenyereket tegyük fel a grillre és pirítsuk ropogósra zárt tetővel, pár perc alatt.
- A felaprított petrezselymet keverjük a szószba, amivel öntsük le a grill nyársakat.
- A pirított kenyérrel tálaljuk ezt a látványos és finom fogást!