Ebből a különleges alapanyagból egy nagyon fonom és villantós vacsora készülhet, amelyet meglepően könnyen és gyorsan el lehet készíteni. Fél óra alatt megsül az egész!

Grillezett homárfarok

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Grillezett homárfarok

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6 db homárfarok
  • 60 ml vaj
  • 60 ml citromlé
  • 1 ek friss kapor
  • 1 kk só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A homárfarok előkészítéséhez helyezzük őket egyesével egy deszkára, majd óvatosan vágjuk félbe a páncéljukat hosszában.
  3. Ezután hajtsuk össze a farokrészt, hogy megtörjük a páncélt és a hús egy kicsit kilátszódjon.
  4. A felesleges nedvességet itassuk fel papírtörlővel.
  5. A vajat melegítsük fel egy kicsit majd keverjük ki a citromlével, az apróra vágott kaporral és a sóval.
  6. Kenjük le egy kicsit a homárt a vajas keverékkel, majd tegyük fel a grillre a vágott felével lefelé.
  7. 5-7 perc után (ez függ a homár nagyságától) fordítsuk meg és kenjük le megint, immár bőségesen a vajas szósszal.
  8. Süssük készre a homárokat, amíg a húsuk kifehéredik és a páncél pirossá válik.
  9. Zöldségekkel tálalva és olvasztott vajjal meglocsolva kínáljuk.