Grillezett kukorica

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 1

Grillezett kukorica

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 4 db Kukoricacső
  • 1 késhegynyi Vaj

Elkészítés:

  1. A pucolatlan csöves kukoricát áztasd be 30 percre vízbe. Az elszáradt, esetleg féregrágta külső leveket távolítsd el, de minden mást hagyj érintetlenül.
  2. Amikor kivetted a vízből a csöveket, rázd le róluk a vizet és azonmód tedd is fel őket a grillrácsra.
  3. Alacsony hőmérsékleten süsd 25 percig fedő alatt a kukoricát. Egyszer fordítsd meg olyan 15 perc elteltével.
  4. A sütés után szedd le a grillről a kukoricát, majd húzd le róla a külső leveleket és távolítsd el a kis hajakat. Mindegyik kukoricára tegyél egy vékony szelet sózott vajat. Amikor ez is elolvad, lehet enni a grillezett kukoricát.

Extra tippek: 

  • A sózott vaj helyett tökéletesen megfelel a sima vaj is, de ebben az esetben a sózás szinte elengedhetetlen.
  • Ügyelj rá, hogy jó minőségű csemegekukoricát vegyél, mert különben könnyen előfordulhat, hogy nem puhulnak meg a szemek ennyi idő alatt.