- írta: Peitli Csilla
Grillezett kukorica
írta: SpaTrend
Hozzávalók:
- 4 db Kukoricacső
- 1 késhegynyi Vaj
Elkészítés:
- A pucolatlan csöves kukoricát áztasd be 30 percre vízbe. Az elszáradt, esetleg féregrágta külső leveket távolítsd el, de minden mást hagyj érintetlenül.
- Amikor kivetted a vízből a csöveket, rázd le róluk a vizet és azonmód tedd is fel őket a grillrácsra.
- Alacsony hőmérsékleten süsd 25 percig fedő alatt a kukoricát. Egyszer fordítsd meg olyan 15 perc elteltével.
- A sütés után szedd le a grillről a kukoricát, majd húzd le róla a külső leveleket és távolítsd el a kis hajakat. Mindegyik kukoricára tegyél egy vékony szelet sózott vajat. Amikor ez is elolvad, lehet enni a grillezett kukoricát.
Extra tippek:
- A sózott vaj helyett tökéletesen megfelel a sima vaj is, de ebben az esetben a sózás szinte elengedhetetlen.
- Ügyelj rá, hogy jó minőségű csemegekukoricát vegyél, mert különben könnyen előfordulhat, hogy nem puhulnak meg a szemek ennyi idő alatt.