A nyár ízeit idézi meg ez a recept, ami a kukorica édességét és a fűszererek csípős savasságát ötvözi egy kellemes, füstös aromával.

Grillezett kukorica citromos, borsos vajjal

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 1

Grillezett kukorica citromos, borsos vajjal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 8 cső kukorica
  • 240 g vaj
  • 1 ek citrom héj
  • 1 kk bors
  • 1 kk só

Elkészítés:

  1. A kukoricáról óvatosan húzzuk le a héjat, de ne távolítsuk el teljesen. Csak annyira húzzuk vissza, hogy az apró hajakat leszedhessük. Ezután csomagoljuk vissza.
  2. Tegyük egy nagyobb, hideg vízzel teli edénybe és hagyjuk ázni 20 percig. Fontos, hogy a víz teljesen ellepje a kukoricát.
  3. Közben melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  4. A kukoricákat vegyük ki a vízből, csöpögtessük le és azonnal mehetnek is a grillre.
  5. Gyakori forgatás mellett süssük 20-25 percig vagy amíg megpuhul.
  6. A puha vajat keverjük el a reszelt citromhéjjal, sóval és a borssal. (Használhatunk citromos-borsos fűszerkeveréket is 1-1,5 evőkanállal.)
  7. A grillről lekerült kukoricákról húzzuk le a csuhét és tegyünk rá a vajból egy nagyobb adagot. Hagyjuk, hogy ráolvadjon tálalás előtt.