Könnyű köret, ami a nyár ízeit hozza el a télbe.

Grillezett kukorica saláta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Grillezett kukorica saláta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db kukorica
  • 200 ml olasz saláta dresszing
  • 1 kk friss rozmaring
  • 4 db paradicsom
  • 4 marék bébi spenót

Elkészítés:

  1. A saláta öntetet keverjük el a rozmaringgal, majd forgassuk bele ebbe a kukoricákat. (Ha fagyasztott kukoricát használunk, hagyjuk teljesen felolvadni.)
  2. Pihentessük benne legalább 20 percet.
  3. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  4. A kukoricát vegyük ki a pácból és tegyük fel a grillre.
  5. Süssük 15 percig, időnként megforgatva egy fogóval.
  6. Amikor megpuhult a kukorica, tegyük vissza a pácba.
  7. Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és pihentessük 1-4 órát.
  8. Tálalás előtt vegyük ki a kukoricákat és vágjuk le a szemeket a szárról.
  9. A szemeket keverjük el a paradicsomos öntettel, majd az egészet halmozzuk az előre kirakott bébi spenótra.