Egyetlen különleges hozzávaló is ünnepivé teheti a grillezett fogást. Ez esetben a pezsgő ecet az, ami miatt érdemes egy próbát tenni ezzel a recepttel.

Grillezett laposhal champagne ecettel

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 3

Grillezett laposhal champagne ecettel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db laposfal filé
  • 60 ml champagne ecet
  • 60 ml extra szűz olívaolaj
  • 1,5 kk só
  • 4 marék bébi arugula saláta
  • fél kk frissen őrölt bors

Elkészítés:

  1. Keverjük össze egy kis tálkában az ecetet, az olajat és fél kiskanál sót és borsot.
  2. Ebből a vinaigrette mártásból tegyünk félre egy keveset a tálaláshoz.
  3. A halat sózzuk a maradék sóval, majd kenjük le a vinaigrette mártással. Pihentessük, amíg felfűt a grillt.
  4. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  5. Tegyük halat egy halsütő kosárba és süssük 6 percig.
  6. Ekkor fordítsunk rajta egyet, kenjük újra a mártással és süssük további 5-6 percig, hogy mindenhol megfelelően megpiruljon.
  7. Mikor levesszük a grillről, kenjük le még egyszer a halat és igény szerint nagyobb szemű sóval meg is szórhatjuk.
  8. A hal mellé tálaljuk ki a bébi salátát, amit ízesítsünk a félretett vinaigrette mártással.