A vegetáriánus konyhában a padlizsán kiemelt szerepet kap, mert laktató és rengeteg módon elkészíthető. Most egy grillezett padlizsánt készítettem.
Grillezett padlizsán saláta Broil King Imperial grillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 3 db padlizsán
- 3 db ökörszív paradicsom
- 200 g mozzarella
- 1 csokor friss bazsalikom
- 80 g Peter Zeitler Peters Steak Bors
Elkészítés:
A grillt felfűtöm 200 fokra, közben a padlizsánokból 2 cm vastag szeleteket vágok, míg a paradicsomból és a mozzarellából 1-1 cm vastag korongokat vágok.
A padlizsánt átkenem olíva olajjal és fűszerezem sóval valamint steak borssal. A padlizsán korongot 2-3 percig sütöm, majd megfordítom, ráteszem a paradicsom karikát, egy levél bazsalikomot és a sajtot. Így is 2-3 percig sütöm.
Tálalásnál borsóhajtással és zöldolajjal díszítem