Gyorsan elkészíthető, egészséges vacsora, ami tényleg fél óra alatt megvan.

Grillezett pisztráng citromos öntettel

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Grillezett pisztráng citromos öntettel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db pisztráng
  • 124 ml olívaolaj
  • 2 kk só
  • 1 kk bors
  • 3 db citrom
  • 2 marék friss zöldfűszerek
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk chili pehely

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. A halakat mossuk meg, törüljük szárazra és kenjük le olívaolajjal.
  3. Sózzuk és borsozzuk őket kívül-belül.
  4. A friss zöldfűszereket (oregánó, bazsalikom, rozmaring, zsálya - szinte minden megy hozzá) és egy-egy karikára vágott citromot osszuk el a halak hasüregében.
  5. A halak bőrét irdaljuk be, hogy sütésnél ne kunkorodjon fel.
  6. Tegyük fel a halakat a grillre és zárt tető alatt süssük őket 5 percig, oldalanként. Amikor a halak húsa egy villával könnyen leválik és megjelennek a grilljelek is, kész is vagyunk.
  7. Amíg sül a hal, készítsük el a citromos öntetet. Ehhez a fokhagymát, a maradék citrom reszelt héját és levét, a chili pelyhet, a petrezselymet és az olajat tegyük egy aprítóba és dolgozzuk össze az egészet.
  8. A frissen sült halakat tálalás előtt locsoljuk le a citromos öntettel. Grillezett zöldségekkel vagy friss salátával kínáljuk.