A tavaszi grillszezonban nem érdemes hanyagolni a spárgát. Finom, friss és egészséges köret, ami remekül illik a húsok mellé!

Grillezett spárga citromos vajszósszal

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Grillezett spárga citromos vajszósszal

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 1 csomag spárga
  • 340 g vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 1 kk tört fekete bors
  • 3 ek tejszín
  • 1 db babérlevél
  • 1 db citrom
  • 6-8 db egész bors
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 230 °C-ra és tegyük egy tűzálló edénybe öntsük a bort, amihez adjuk hozzá az egész borsot és a babérlevelet. Tegyük fel a grillre forrni.
  2. A citromot vágjuk félbe és tegyük fel megkaramellizálódni a boros edény mellé.
  3. Amikor a citrom szépen megpirult, nyomjuk ki a levét a boros keverékbe és főzzük tovább, amíg szépen visszaredukálódik legalább a felére.
  4. A spárgákat közben készítsük elő a fás részeket eltávolítva.
  5. Amikor redukáltuk a boros szószt, vegyük le a grillről és tegyük fel a spárgákat sülni.
  6. A boros keverékhez adjuk hozzá a tejszínt, majd fokozatosan a szobahőmérsékletű vajat is.
  7. Keverjük folyamatosan, hogy krémes szószt kapjunk.
  8. Végül sózzuk  a citromos-vajas szószt.
  9. Amikor a spárga már kezd megpirulni és rugalmasabbá válik, sózzuk meg és hagyjuk még sülni 1 percig zárt tető alatt.
  10. Ezután vegyük le a grillről és tegyük tányérra.
  11. A citromos vajszósszal leöntve és őrölt borssal megszórva tálaljuk!