Az ősz ízei egy tányéron ebben az izgalmas salátában. 

Grillezett szőlő saláta

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 1

Grillezett szőlő saláta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 400 g szőlő
  • 2 fej saláta
  • 300 g zeller
  • 350 g gomba
  • 60 g pirított sós mandula
  • 2 ek fehérbor ecet
  • 2 ek citromlé
  • fél kk zellermag
  • negyed kk mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 122 ml olívaolaj
  • 60 ml mandula olaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • fél marék petrezselyem

Elkészítés:

  1. Egy kisebb edényben keverjük össze az ecetet, a citromlét, a zeller magot, a mustárt és az egyik apróra vágott fokhagymát.
  2. Csurgassuk hozzá az olívaolaj felét és a mandula olajat, amíg össze nem áll az öntet. Végül sóval, borssal ízesítsük.
  3. Tegyük aprítóba a maradék fokhagymát, a petrezselymet, a zellerlevet és a mandulát. Dolgozzuk össze jól, majd amikor már minden apró, öntsük hozzá a maradék olívaolajat (két evőkanálnyit tegyünk félre). A pesztószerű pasztát is sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint.
  4. Végül jöhet a grillezés. A szeletekre vágott gombát kenjük le a félretett olaj felével és sózzuk meg.
  5. Magas hőfokra melegített grillen süssük 5 percig.
  6. Ezután tegyük egy tálba és adjuk hozzá a szőlőt. 
  7. Locsoljuk rá az utolsó kanál olajat, kicsit sózzuk és rázzuk jól össze az egészet.
  8.  Mehetnek vissza együtt a grillre, újabb 3 percre.
  9. Ezután vegyük le és tegyük vissza a korábban használt tálba. 
  10. Mehet rá a pesztó, amit keverjük bele egy kicsit a salátába.
  11. A levelekre szedett salátából készíthetünk egy szép fészket, amit locsoljuk meg az öntettel.
  12. Ebbe kanalazzuk bele a gombás, szőlős keveréket.
  13. A zellert szeleteljük vékonyra és keverjük el a maradék öntettel. 
  14. Ezt öntsük a saláta tetejére.
  15. Pirított kenyérrel kínáljuk.