Grillezett tofu a zöldfűszeres szósszal nem csak a vegetáriánusok kedvence lesz. Gyors és egészséges vacsora mindenkorra!

Grillezett tofu chimichurri szósszal

Elkészítési idő: pihentetés + 25 perc
Nehézség: 2

Grillezett tofu chimichurri szósszal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 csomag tofu
  • 1 kk kömény
  • 1 marék friss petrezselyem
  • fél marék kilantró
  • 2 ek friss oreganó
  • 120 ml olívaolaj
  • 2 ek vörösborecet
  • 4 g só
  • 1 db chili
  • 2 g bors

Elkészítés:

  1. A tofut vágjuk fel vastagabb (1 cm-es) szeletekre.
  2. Nyomjuk ki belőlük a felesleges vizet préseléssel. Két zsírpapír közé tegyünk papírtörlőt, amin pihenjenek a szeletek. Egy nagyobb edénnyel vagy tepsivel nyomtassuk le az egészet, hogy távozzon a felesleges nedvesség. 10-15 perc után tegyük át egy mélyebb tálba a tofukat.
  3. A köményt kissé pirítsuk meg az intenzívebb hatás kedvéért száraz serpenyőben 1-2 perc alatt.
  4. Ezután a petrezselymet, az oregánót és a kilantrót tegyük egy aprítóba és kezdjük le aprítani.
  5. Közben folyamatosan adagoljuk hozzá az olívaolajat.
  6. Végül keverjük hozzá az ecetet, a sót és a borsot.
  7. Az így kapott chimichurrit öntsük rá a tofura és pihentessük legalább 1 órát.
  8. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  9. Olajozzuk le a rácsokat és tegyük fel a tofut a rácsokra.
  10. Forgassuk gyakran a tofut és oldalanként körülbelül 5 perc alatt pirítsuk meg az egészet.
  11. A grillezett tofura öntsünk egy keveset a maradék zöld pácból (chimichurri), szórjuk meg a pirított köménnyel és a felkarikázott chilivel.