Keleties ízvilágú zöldségköret, amiből nem hiányzik majd egy kis roppanósság sem.

Grillezett zöldségek misóval

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 3

Grillezett zöldségek misóval

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 12 db bébi répa
  • 12 db spárga
  • 2 ek miso paszta
  • 2 ek cukor
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek mirin
  • 1 ek szezámolaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. A répákat tisztítsuk meg, majd merítsük 1 percre forrásban lévő vízbe.
  3. Ekkor tegyük bele a forró vízbe a megtisztított spárgát is és hagyjuk még 1 percig főni az egészet.
  4. Ezután vegyük ki a vízből a zöldségeket.
  5. Egy kisebb tálban keverjük össze a miso pasztát a cukorral, a szójaszósszal, a mirinnel és az olajjal.
  6. Ebbe a pácba forgassuk meg a zöldségeket, és tegyük fel őket a grillre sülni.
  7. Alig 1 perc alatt pirítsuk le a külsejüket, majd vegyük is le a grillről. Ne felejtsük el félidőben megfordítani.
  8. A pirított zöldségeket a megmaradt misós mázzal meglocsolva tálaljuk.