Vendégváró sült zöldség falatok házi mártogatóssal.

Grillzöldségek keleties ízvilágú mártogatóssal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Grillzöldségek keleties ízvilágú mártogatóssal

írta: OFYR Magyarország

Hozzávalók:

  • 500 g zöldség keverék
  • 100 g pirított magkeverék
  • 2 ek ras-el-hanout fűszerkeverék
  • 150 g szárított paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek görögjoghurt
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 db citrom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő az OFYR-t vagy az OFYR Tabl'O-t.
  2. A nyers, vegyes zöldségkeveréket (répa, karfiol, zellerszár, hagyma, kaliforniai paprika...) vágjuk fel különböző méretű darabokra.
  3. A zöldségeket terítsük szét a sütőlapon és locsoljuk meg őket egy evőkanálnyi olívaolajjal.
  4. Szórjuk meg egy csipettel a fűszerkeverékből és sózzuk, borsozzuk a zöldségeket.
  5. Süssük az egészet 6 percig, sűrű forgatás közepette, nehogy lekapjanak.
  6. Közben tegyük egy aprítóba az aszalt paradicsomot, a maradék olajat, a fokhagymát és a citrom levét.
  7. Adjuk hozzá a maradék fűszerkeveréket és a joghurtot.
  8. Dolgozzuk össze az egészet. Igény szerint sózhatjuk még egy kicsit.
  9. Végül a magkeveréket (szezámmag, napraforgó, tökmag, chia mag, fenyőmag...) törjük össze és szórjuk a sült zöldségekre.
  10. Kis tálkában kínáljuk a zöldség mellé a mártogatóst!