Hűsítő nyári köret, amelyben a dinnye édessége és a feta sóssága találkozik. Igazi mennyben köttetett házasság ez, amit még egy kis grillezéssel is megbolondíthatunk!

Görögdinnye saláta fetával

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 1

Görögdinnye saláta fetával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g görögdinnye
  • 60 ml olívaolaj
  • 2 ek borecet
  • 1 db kígyóuborka
  • 240 g feta sajt
  • 1 db lila hagyma
  • fél kk só

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A dinnyét vágjuk szeletekre és tegyük fel pár percre a grillre, amíg megjelennek a grilljelek, majd fordítsunk rajta egyet és ismételjük meg.
  3. Amikor megpirult a dinnye, vegyük le és kockázzuk fel.
  4. Egy  kis edényben keverjük össze az olajat, az ecettel és a sóval.
  5. Az uborkát és a feta sajtot vágjuk kisebb kockákra, míg a lila hagymát vékony szeletekre.
  6. Forgassuk össze az uborkát, a hagymát, a sajtot és a dinnyét óvatosan, majd locsoljuk meg az öntettel.
  7. Tálaláskor megszórhatjuk egy kevés mentalevéllel és nagy szemű sóval.