Hűsítő nyári köret, amelyben a dinnye édessége és a feta sóssága találkozik. Igazi mennyben köttetett házasság ez, amit még egy kis grillezéssel is megbolondíthatunk!
Görögdinnye saláta fetával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g görögdinnye
- 60 ml olívaolaj
- 2 ek borecet
- 1 db kígyóuborka
- 240 g feta sajt
- 1 db lila hagyma
- fél kk só
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A dinnyét vágjuk szeletekre és tegyük fel pár percre a grillre, amíg megjelennek a grilljelek, majd fordítsunk rajta egyet és ismételjük meg.
- Amikor megpirult a dinnye, vegyük le és kockázzuk fel.
- Egy kis edényben keverjük össze az olajat, az ecettel és a sóval.
- Az uborkát és a feta sajtot vágjuk kisebb kockákra, míg a lila hagymát vékony szeletekre.
- Forgassuk össze az uborkát, a hagymát, a sajtot és a dinnyét óvatosan, majd locsoljuk meg az öntettel.
- Tálaláskor megszórhatjuk egy kevés mentalevéllel és nagy szemű sóval.