A füge és a sajt mindig jó párosítás, ezt támasztja az alábbi recept is!
Fügés grillezett bruschetta mézzel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 fej fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 50 g vaj
- 50 g Gorgonzola
- 8 db füge
- 1 csipet kakukkfű
- 5 g só
- fél ek méz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 180 fokra.
- A fokhagymát tegyük alufóliára, locsoljunk rá egy evőkanál olajat, majd csomagoljuk be. Süssük a grillen 45 percig, vagy amíg teljesen megpuhul a fokhagyma.
- A megsült fokhagyma gerezdeket hámozzuk meg és egy villával passzírozzuk össze.
- Adjuk hozzá a sajtot és a vajat, keverjük el alaposan, majd tegyük a hűtőbe felhasználásig. (Ezt akár 1-2 nappal előre is elkészíthetjük.)
- A kenyereket helyezzük a sütőlapra és kenjük le a maradék olívaolajjal.
- Enyhén pirítsuk meg a kenyereket 2-3 perc alatt, majd vegyük le őket a grillről.
- Szeleteljük fel a fügéket, és amikor már a kenyerek egy kicsit kihűltek, hogy a sajt ne olvadjon nagyon el rajtuk, mindegyik szeletre kenjünk egy jó adagot.
- Tegyük rá a fügét, sózzuk és szórjunk rá egy kevés kakukkfüvet.
- Végül csurgassunk rá a szendvicsekre a mézből!