Édes desszert kellemes füstös aromával és hűsítő joghurttal tálalva.
Grillezett füge joghurttal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db füge
- 100 g szeletelt mandula
- 2 ek juharszirup
- 1 ek kandírozott gyömbér
- 1 csipet só
- 200 ml vaníliás joghurt
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- A fügéket vágjuk félbe és tegyük fel a grillre a vágott felükkel lefelé.
- Zárt tető alatt grillezzük 2-3 percig, amíg megjelennek az első grilljelek rajtuk.
- Közben a mandulát, a juharszirupot, a gyömbért és a sót tegyük egy serpenyőbe és kezdjük el összefőzni.
- Amikor már bugyborékol és egy ragacsos, illatos mázzá vált, vegyük le.
- Tálaláshoz tegyük a fügéket a tányérra és locsoljuk meg a joghurttal és mandulás-gyömbéres mázzal.