Édes desszert kellemes füstös aromával és hűsítő joghurttal tálalva.

Grillezett füge joghurttal

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Grillezett füge joghurttal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db füge
  • 100 g szeletelt mandula
  • 2 ek juharszirup
  • 1 ek kandírozott gyömbér
  • 1 csipet só
  • 200 ml vaníliás joghurt

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. A fügéket vágjuk félbe és tegyük fel a grillre a vágott felükkel lefelé.
  3. Zárt tető alatt grillezzük 2-3 percig, amíg megjelennek az első grilljelek rajtuk.
  4. Közben a mandulát, a juharszirupot, a gyömbért és a sót tegyük egy serpenyőbe és kezdjük el összefőzni.
  5. Amikor már bugyborékol és egy ragacsos, illatos mázzá vált, vegyük le. 
  6. Tálaláshoz tegyük a fügéket a tányérra és locsoljuk meg a joghurttal és mandulás-gyömbéres mázzal.