Édes, fűszeres és frissítő gyümölcsnyárs minden évszakra.

Gyümölcsnyárs gyömbéres mázzal

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Gyümölcsnyárs gyömbéres mázzal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 120 g cukor
  • 60 g gyömbér
  • 4 db banán
  • 1 db ananász
  • 1 marék eper

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra, és készítsünk elő egy részt a hőforrástól távol.
  2. A cukrot keverjük össze a szeletekre vágott gyömbérrel (nem kell meghámozni, az íze így is szépen belefő majd) és adjunk hozzá egy 1 dl vizet.
  3. Főzzük a keveréket addig, amíg szirup állagúvá nem válik. (3-5 perc.) Ezt akár előre is elkészíthetjük.
  4. A banánt és az ananászt hámozzuk meg, majd vágjuk fel falatnyi darabokra.
  5. Az epreket mossuk meg és mérettől függően hagyjuk egészben vagy vágjuk félbe.
  6. Készítsünk nyársakat a gyümölcsökből, amelyeket aztán kenjünk le a sziruppal.
  7. Grillezzük a nyársakat, oldalanként 2-3 percig. Minden forgatásnál kenjük le őket sziruppal.
  8. Tálalás előtt még kenjük le egyszer. Tejszínhabbal kínáljuk!