Édes, fűszeres és frissítő gyümölcsnyárs minden évszakra.
Gyümölcsnyárs gyömbéres mázzal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 120 g cukor
- 60 g gyömbér
- 4 db banán
- 1 db ananász
- 1 marék eper
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra, és készítsünk elő egy részt a hőforrástól távol.
- A cukrot keverjük össze a szeletekre vágott gyömbérrel (nem kell meghámozni, az íze így is szépen belefő majd) és adjunk hozzá egy 1 dl vizet.
- Főzzük a keveréket addig, amíg szirup állagúvá nem válik. (3-5 perc.) Ezt akár előre is elkészíthetjük.
- A banánt és az ananászt hámozzuk meg, majd vágjuk fel falatnyi darabokra.
- Az epreket mossuk meg és mérettől függően hagyjuk egészben vagy vágjuk félbe.
- Készítsünk nyársakat a gyümölcsökből, amelyeket aztán kenjünk le a sziruppal.
- Grillezzük a nyársakat, oldalanként 2-3 percig. Minden forgatásnál kenjük le őket sziruppal.
- Tálalás előtt még kenjük le egyszer. Tejszínhabbal kínáljuk!