Gyorsan összeállítható szósz, amitől a garnéla fantasztikus ízű lesz. Előételnek és főételnek is kiváló.

Garnéla édes-erős szószban

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Garnéla édes-erős szószban

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g garnéla
  • 120 ml chili szósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 120 ml méz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A mézet és a chili szószt keverjük össze és adjuk hozzá az apróra vágott (vagy zúzott) fokhagymát.
  3. Egy kis tálkában keverjük össze a szószt a tisztított garnélával és pihentessük, amíg a grill teljesen felmelegszik.
  4. Grillre rakás előtt, húzzuk nyársra a garnélákat, hogy könnyebb legyen őket kezelni és süssük 10 percig időnként megforgatva.
  5. Sütés közben le is kenhetjük a szósszal párszor.