Ízletes és aromás halétel, amit egytálételként süthetsz és tálalhatsz!

Grillezett hal marokkói ízesítéssel

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Grillezett hal marokkói ízesítéssel

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 4 db halfilé
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 kk pirospaprika
  • fél kk kurkuma
  • fél kk őrölt fahéj
  • ízlés szerint cayenne bors
  • 1 db (400 g) hámozott kockázott paradicsom konzerv
  • 2,5 dl zöldség alaplé
  • 1 db citrom
  • ízlés szerint koriander zöldje
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra és tegyünk fel egy paella sütőt is, hogy felmelegedjen. Ebben készítjük majd a halat.
  2. A halfiléket (használhatunk tilápiát, tőkehalat, sügért) sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre őket.
  3. A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel.
  4. A grillen lévő edényben hevítsük fel az olajat és ezen pirítsuk meg a hagymát, amíg átlátszó nem lesz.
  5. Ezután adjuk hozzá az aprított fokhagymát, a köményt, a pirospaprikát, a kurkumát, a fahéjat és ha szeretjük a csípőset, akkor a cayenne borsot is. Süssük addig, amíg elő nem jönnek az illatok.
  6. Ekkor adjuk a fűszerekhez a konzerv paradicsomot és a zöldség alaplevet.
  7. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk újra a keveréket és keverjük el alaposan.
  8. A halfiléket tegyük a szószba, a tetejükre karikázott citrom kerüljön és kezdődhet a sütés.
  9. Ehhez egy fedővel vagy alufóliával zárjuk le a paella sütőt, vegyük le a hőfokot alacsonyra és süssük 10-15 percig az egészet.
  10. Amikor egy villával már könnyen szétválasztható a hal húsa, vegyük le a halat a grillről, és hagyjuk kicsit hűlni.
  11. Tálalás előtt szórjuk meg aprított koriander zölddel, majd kínáljuk pirított kenyérrel vagy pitával!