A papírban (vagy fóliában) készített hal nagyon egyszerű recept, ami leégés biztos és aromákban gazdag ízeket ígér.
Grillezett hal papírban sütve
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db fehérhúsú hal filé
- 1 ek citromlé
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk oreganó
Elkészítés:
- A zúzott fokhagymát keverjük össze az oregánóval és a citromlével, olajjal.
- Ezzel a páccal vonjuk be a halat.
- A halat csomagoljuk be papírba (vagy ennek hiányában, fóliába). Ne legyen nagyon szoros a csomag, hagyjunk benne lég helyet a halnak és a sütés közben képződő gőznek, de jól zárjuk le a csomagot, hogy ne szökhessenek meg az ízes gőzök.
- Tegyük a közepes hőfokra melegített grillre, majd 7-8 perc alatt süssük puhára a vékony filét.
- Amikor a csomag már láthatóan felpuffadt (és az idő is lejárt), nézzük meg a halat, és ha elkészült, azonnal tálaljuk.