A papírban (vagy fóliában) készített hal nagyon egyszerű recept, ami leégés biztos és aromákban gazdag ízeket ígér.

Grillezett hal papírban sütve

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Grillezett hal papírban sütve

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db fehérhúsú hal filé
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk oreganó

Elkészítés:

  1. A zúzott fokhagymát keverjük össze az oregánóval és a citromlével, olajjal.
  2. Ezzel a páccal vonjuk be a halat.
  3. A halat csomagoljuk be papírba (vagy ennek hiányában, fóliába). Ne legyen nagyon szoros a csomag, hagyjunk benne lég helyet a halnak és a sütés közben képződő gőznek, de jól zárjuk le a csomagot, hogy ne szökhessenek meg az ízes gőzök.
  4. Tegyük a közepes hőfokra melegített grillre, majd 7-8 perc alatt süssük puhára a vékony filét.
  5. Amikor a csomag már láthatóan felpuffadt (és az idő is lejárt), nézzük meg a halat, és ha elkészült, azonnal tálaljuk.