Szaftos lazac grillezett barackkal, ami még azokat is meggyőzi, akik nem halrajongók!

Grillezett lazac barackkal

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Grillezett lazac barackkal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db lazac filé
  • 1 ek méz
  • 3 db őszibarack
  • 1 ek friss bazsalikom
  • fél kk só
  • ízlés szerint bors
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek citromlé

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A lazac szeleteket sózzuk be a só felével és borsozzuk.
  3. Mehetnek is fel a meleg grillre, bőrrel lefelé és 8-10 perc alatt süssük készre.
  4. Közben egy kisebb tálban keverjük össze a mézet, a citromlét, az olajat és a maradék sót.
  5. Adjuk hozzá a felaprított bazsalikomot és végül forgassuk bele a mártásba a gerezdekre vágott barackokat.
  6. A barackokat kínálhatjuk frissen, így üdébb lesz a fogás, de 2 perc alatt rá is piríthatunk egy kicsit, hogy még jobban előjöjjenek az édes aromák.
  7. A barack pácával locsoljuk meg a lazacot is.