Szaftos lazac grillezett barackkal, ami még azokat is meggyőzi, akik nem halrajongók!
Grillezett lazac barackkal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db lazac filé
- 1 ek méz
- 3 db őszibarack
- 1 ek friss bazsalikom
- fél kk só
- ízlés szerint bors
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek citromlé
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A lazac szeleteket sózzuk be a só felével és borsozzuk.
- Mehetnek is fel a meleg grillre, bőrrel lefelé és 8-10 perc alatt süssük készre.
- Közben egy kisebb tálban keverjük össze a mézet, a citromlét, az olajat és a maradék sót.
- Adjuk hozzá a felaprított bazsalikomot és végül forgassuk bele a mártásba a gerezdekre vágott barackokat.
- A barackokat kínálhatjuk frissen, így üdébb lesz a fogás, de 2 perc alatt rá is piríthatunk egy kicsit, hogy még jobban előjöjjenek az édes aromák.
- A barack pácával locsoljuk meg a lazacot is.