Friss ízek, hangsúlyos aromák jellemzik ezt a lazac receptet, ami pár hozzávalóból összeállítható.
Gyömbéres, citrusos grillezett lazac
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g lazac filé
- 80 ml narancslé
- 80 ml szójaszósz
- 60 ml méz
- 1 kk gyömbér
- 1 kk fokhagymapor
Elkészítés:
- A páchoz egy nagyobb edényben keverjük össze a narancslét, a szójaszószt, a mézet, a fokhagymaport és az aprított gyömbért.
- A pácból tegyünk félre egy keveset a sütéshez, a többibe pedig pácoljuk be a szeletekre vágott halakat és pihentessük hűtőben.
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A hűtőből kivett lazacokat tegyük fel az enyhén megolajozott vaslapra, és a használt pácot dobjuk ki.
- Süssük a lazacot bőrrel lefelé 7-12 percig, amíg szép rózsaszínűvé nem válik a húsa és egy villával is könnyen lemezeire szedhető nem lesz.
- Sütés közben kenjük le a halakat párszor a korábban félretett páccal a még intenzívebb ízekért.