Friss ízek, hangsúlyos aromák jellemzik ezt a lazac receptet, ami pár hozzávalóból összeállítható.

Gyömbéres, citrusos grillezett lazac

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Gyömbéres, citrusos grillezett lazac

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g lazac filé
  • 80 ml narancslé
  • 80 ml szójaszósz
  • 60 ml méz
  • 1 kk gyömbér
  • 1 kk fokhagymapor

Elkészítés:

  1. A páchoz egy nagyobb edényben keverjük össze a narancslét, a szójaszószt, a mézet, a fokhagymaport és az aprított gyömbért.
  2. A pácból tegyünk félre egy keveset a sütéshez, a többibe pedig pácoljuk be a szeletekre vágott halakat és pihentessük hűtőben.
  3. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  4. A hűtőből kivett lazacokat tegyük fel az enyhén megolajozott vaslapra, és a használt pácot dobjuk ki.
  5. Süssük a lazacot bőrrel lefelé 7-12 percig, amíg szép rózsaszínűvé nem válik a húsa és egy villával is könnyen lemezeire szedhető nem lesz.
  6. Sütés közben kenjük le a halakat párszor a korábban félretett páccal a még intenzívebb ízekért.