Ázsiai ízek nyárson sült húsnál. Szaftos, ragadós finomság rizshez vagy csak magában!

Ázsiai fokhagymás nyárs

Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézség: 3

Ázsiai fokhagymás nyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 600 g marha hátszín
  • 1 db lila hagyma
  • 160 ml szójaszósz
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 60 ml szezám olaj
  • 60 ml napraforgó olaj
  • 120 g cukor
  • 1 ek gyömbér
  • 2 ek szezámmag

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A húst vágjuk egyforma kockákra.
  3. A lila hagymát vágjuk nagyobb falatokra és tegyük félre.
  4. Egy kisebb edényben keverjük össze a szójaszószt, az aprított fokhagyma gerezdeket, az olajakat, a cukrot, a reszelt gyömbért és a szezám magot. Keverjük addig, amíg a cukor is felolvad.
  5. Ebbe a pácba tegyük bele a húst és pihentessük minél tovább.
  6. A húst végül húzzuk nyársra felváltva a hagymával és süssük 8-12 percig, amíg a hús megfelelő puhaságúra sül.