A lazac mindig jó ölet, különösen, ha egy finom páccal érlelődik mielőtt a grillre kerül. Ez a japán stílusú fűszerezés remek párosítás a lazaccal.

Japán stílusú grillezett lazac

Elkészítési idő: perc
Nehézség: 4

Japán stílusú grillezett lazac

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg lazac
  • 120 ml szójaszósz
  • 1 db lime leve
  • 2 ek mirin
  • 1 db újhagyma
  • 1 kk gyömbér
  • 1 kk szezámolaj
  • 1 ek szezámmag
  • 2 ek olaj

Elkészítés:

  1. Készítsük elő sütésre az OFYR-t.
  2. Állítsuk össze a pácot. Ehhez a szójaszószt, a lime levét, a mirint, a zúzott gyömbért, a szezámolajat és az egészen apróra vágott hagymát tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze.
  3. A szezámmagot pirítsuk meg egy száraz serpenyőben, majd adjuk ezt is a pácléhez,
  4. Szeleteljük fel a lazacot egészen vékonyra, mintha sashimit készítenénk.
  5. Amikor az OFYR vaslapja már tűzforró, kenjük le az olajjal a sütőfelületet és tegyük fel sütni.
  6. Vigyázat! A vékony szeleteket elég csak fél percig sütni, közben egyszer megfordítani.
  7. Ezt akár minden vendég magának is elkészítheti, úgy, hogy körbeállják az OFYR-t.
  8. Az enyhén megpirított lazacot tegyük tányérra és a korábban elkészített páccal kínáljuk vagy locsoljuk meg.