joghurtos pác

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 2

joghurtos pác

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 250 ml joghurt
  • 45 ml citromlé
  • 45 ml olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél db citrom héja
  • fél csokor menta levél
  • 4 g őrölt kömény
  • 4 g csípős pirospaprika
  • 4 g őrölt koriander
  • 2 g őrölt fahéj
  • 1 cm gyömbér

Elkészítés:

  1. A hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a mentát tedd egy aprítóba, és dolgozd egészen apróra a hozzávalókat.
  2. Ha ez megvan, jöhetnek bele a fűszerek, a joghurt, az olaj és a citromlé. Dolgozd az elegyet egységes páccá.
  3. Utolsó lépésként reszeld a páchoz a citromhéjat is, amit aztán keverj el a joghurtos szószban.
  4. Ezt követően már pihentetés nélkül, akár azonnal fel is használhatod az elkészült pácot.

 Extra tippek:

  • Az indiai tandoori pác mintájára készült joghurtos pác izgalmas ízvilágával és selymes textúrájával bármilyen csirkerészt feldob. De egyéb szárnyasokhoz is jól passzol.
  • Az előzetes pácolás mellett, sütés közben is érdemes a páccal átkenegetni a sülő csirkecombokat vagy csíkokat, hogy teltebbé váljanak az ízek.