Még csak az ősz elején járunk, de már becsempészhetünk az évszak ízeiből párat a főételbe is. Az alma és a juharszirup remek aromákat ad a gyorsan elkészülő csirkemellnek.

Juharszirupos grillezett csirkemell almával

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Juharszirupos grillezett csirkemell almával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 5 db alma
  • 180 ml juharszirup
  • 1 db hagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db narancs
  • 1 ek mirin

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Egy tálkában keverjük össze az olívaolajat, az apróra vágott hagymát, 120 ml juharszirupot és a narancs gerezdek felét. Egy almát hámozzunk és kockázzunk fel, majd adjuk ezt is a keverékhez.
  3. Jól keverjük össze az egészet, majd öntsük rá a csirkékre. Tegyük félre, amíg a grill felmelegszik.
  4. A másik négy almát hámozzuk meg, szedjük ki a magházukat és vágjuk őket karikákra.
  5. Locsoljuk meg az almaszeleteket a maradék juharsziruppal és a mirinnel. (Ha nincs mirinünk, akkor szójaszószt is használhatunk.)
  6. Az előkészületek után jöhet a grillezés. Először tegyük fel a csirkéket egészben.
  7. 5 perc után mehetnek fel az almaszeletek is. Ezeknek nem kell olyan hosszú sülési idő, 2 perc után már fordíthatjuk is meg a szeleteket, újabb 2 percre.
  8. Amikor az almákat leszedjük, fordítsuk meg a csirkéket és süssük készre őket.
  9. Még melegen tálaljuk őket krumplival, édesburgonyával vagy kelbimbóval.