Nemzetiségi ételekkel kísérletezni mindig izgalmas, könnyen új kedvencekre akadhatunk. Ez a kék sajtos, marhahúsos taco laktató és ízekben is gazdag.

Kék sajtos taco

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Kék sajtos taco

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 700 g sirloin steak
  • 2 db lila hagyma
  • 2 ek olaj
  • fél kk só
  • 60 ml szójaszósz
  • 2 ek Worcestershire szósz
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • negyed kk bors
  • 12 db taco
  • 250 g kéksajt

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A hagymát szeleteljük vastagra és kenjük le olajjal, majd sózzuk meg a só felével.
  3. A maradék sóval ízesítsük a húst, majd tegyük fel mindkettőt a grillre pirulni.
  4. Oldalanként 4-6 perc alatt pirítsuk meg őket, ezután vegyük le őket a grillről.
  5. Amíg pihen a hagyma meg a hús, készítsünk szószt a szójaszószból, a Worestershire szószból, a barna cukorból, a balzsamecetből, az apróra vágott fokhagymából és a borsból.
  6. A hagymát és a steaket is vágjuk fel vékonyra, majd dolgozzuk össze őket a szósszal.
  7. Tegyünk egy nagy adag húsos-hagymás keveréket a taco közepére és morzsoljunk rá sajtot bőségesen.