Izgalmas köret, ami tökéletesen illik szinte bármilyen húshoz vagy zöldséghez.

Keleties kuszkusz, fokhagymás, mentás joghurttal

Elkészítési idő: pihentetés + 30 perc
Nehézség: 2

Keleties kuszkusz, fokhagymás, mentás joghurttal

írta: OFYR Magyarország

Hozzávalók:

  • 250 g kuszkusz
  • 100 ml céklalé
  • 150 ml zöldség alaplé
  • 1 kk ras-el-hanout fűszerkeverék
  • 50 g mazsola
  • 75 g szeletelt mandula
  • fél kk só
  • 300 g joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szél menta
  • fél kk ras-el-hanout fűszerkeverék

Elkészítés:

  1. Először készítsük el a mártást, és hagyjuk 2-3 órát pihenni, hogy az ízeknek legyen ideje összeérni. Ehhez vegyük le a mentaleveleket a szárról, hámozzuk meg a fokhagymát, majd mindkét hozzávalót vágjuk  apróra egy késsel.
  2. Keverjük bele a mentát, a fokhagymát és a Ras el Hanoutot a joghurtba, majd tegyük hűtőbe pihenni.
  3. Az OFYR-t gyújtsuk be.
  4. Forraljuk fel a zöldséglét és a céklalevet egy lábasban az OFYR Casserole kiegészítőben.
  5. Keverjük bele a kuszkuszt és a Ras el Hanout, majd tegyük félre, és hagyjuk a főzőlap hűvösebb oldalán párolódni.
  6. Adjuk hozzá a mazsolát és a szeletelt mandulát.
  7. Amikor a kuszkusz felszívta az összes folyadékot, tegyük vissza az OFYR-ra és melegítsük fel újra.
  8.  A korábban elkészített fokhagymás-mentás joghurttal tálaljuk.